Kon elke dag maar zo'n dag zijn!
Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 1 kleine aubergine
- 2 eetlepels olie
- Citroensap
- 40 gram feta
Bereiding
- Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Snijd de aubergine in plakken van 2 cm.
- Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak hierin de plakken aubergine in 5 minuten gaar.
- Bestrooi de plakken met peper en weinig zout en voeg een klein beetje citroensap toe.
- Leg op ieder plak een stukje kaas en laat dit warm worden.
- Serveer de plakken aubergine lauw met eventueel wat (Turks) brood.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht Turkse kip met abrikozen, veldsla en aardappelpartjes.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
Energie | 160 kcal |
Eiwit | 4 gram |
Koolhydraten | 3 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 4 gram |
Vezels | 2 gram |