Getty Images
Een heerlijke afsluiter van de week met dit menu. Begin met de bloemkoolsoep daarna lekker geroerbakte bief en sluit af met een koffie borgia. Dit menu staat in ongeveer een half uurtje op tafel en geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken.
Bloemkoolsoep
Ingrediënten- 1 bosuitje
- Stukje bloemkool
- Mespunt kerriepoeder
- 1/2 eetlepel vloeibare margarine
- 1,5 dl groentebouillon
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Maak de bloemkool schoon en snijd het in stukken.
- Fruit het witte deel van het bosuitje met wat kerrie zacht in de margarine.
- Voeg de bloemkool en de bouillon toe en kook de bloemkool in 10 minuten gaar.
- Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Verdun de soep met de melk en breng het weer tegen de kook aan.
- Roer er de groene ringetjes bosui door.
- Verdeel de soep over 2 borden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte bief met mosterdjus, witlof en aardappelen.
Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 65 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 5 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Geroerbakte bief met mosterdjus
Ingrediënten
- 200 gram bieflap
- 2 eetlepels olie
- 2-3 theelepels grove mosterd
- 1 dl bouillon
Bereiding
- Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi het met peper en een beetje zout.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees op hoog vuur bruin.
- Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
- Doe de mosterd en de bouillon in de pan en roer het aanbaksel los.
- Warm de jus snel door.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen
Extra informatie
Allergie: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 425 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 1 gram | 30 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 0 gram | 5 gram |
Koffie Borgia
Ingrediënten
- Stukje sinaasappelschil of 1 eetlepl
- Sinsasappelsnipper (gekonfijte sinaansappelschil)
- 2 eetlepels chocoladesaus
- 2 koppen koffie
- 1 dl halfvolle melk
Bereiding
- Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
- Verdeel de chocoladesaus over 2 hoge koppen en schenk de hete koffie er op.
- Klop de melk in een pannetje heet en schuimig en schenk dit op de koffie.
- Schep de sinaasappelschilletjes er op.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 60 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 0 gram |
Bron
- Voedingscentrum