Zondag: Bosvruchtenijs met warme bramen

Een heerlijke traktatie.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten. 

Ingrediënten

  • 1 doosje bramen (125 gram)
  • 1 dl rood druivensap
  • 1 schijf citroen
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs

Bereiding

  • Was de bramen. Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook. Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen. Verwijder de schijf citroen. Meng de maïzena aan met een lepel water en bind hiermee het druivensap.
  • Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 115 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 25 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum