Met je favoriete fruit de week uit. Het nagerecht van vandaag is warme vla met winters fruit. Wanneer u aan dit toetje begint heeft u al genoten van een heerlijke bouillon met zongedroogde tomaatjes gevolgt door een uienrisotto met olijven.
Bouillon met zongedroogde tomaatjes
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 3 zongedroogde tomaatjes in olie
- 6 blaadjes basilicum
- 4 dl bouillon
- 1 eetlepel pesto
Bereiding
- Snijd de tomaatjes in reepjes.
- Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
- Breng de bouillon aan de kook en roer er de pesto en de stukjes tomaat door.
- Verdeel de bouillon over 2 soepborden of kommen en strooi de basilicum er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 65 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 0 gram |
Uienrisotto met olijven
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 175 gram risottorijst
- Ca. 5 dl bouillon
- Mespunt oregano
- 8 zwarte olijven
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Schenk al roerend 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat dit koken. Voeg steeds wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
- Kook de risotto in ca. 25 minuten gaar.
- Snijd de olijven rond de pit weg.
- Meng de olijven en de oregano door de risotto.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 355 kcal | 585 kcal | ||
Eiwit | 7 gram | 35 gram | ||
Koolhydraten | 65 gram | 70 gram | ||
Vet | 7 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram | ||
Vezels | 2 gram | 8 gram |
Warme vla met winters fruit
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 1 peer of 1 appel
- 1 kiwi
- 1 kleine banaan
- Citroensap
- Kaneel
- 2 dl magere vanillevla
Bereiding
- Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
- Maak de rest van het fruit schoon en snijd het klein.
- Meng er wat citroensap en kaneel door.
- Verwarm het fruit in de magnetron 3 minuten op 600 watt.
- Verwarm de vanillevla in de magnetron of in een steelpan.
- Verdeel het warme fruit over 2 schaaltjes en schenk de vla er over.
- Stuif er nog wat kaneel over.
- Ook lekker met perziken of abrikozen uit blik, verse aardbeien, stukjes pruim, ontvelde druiven, ontpitte kersen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 205 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum