Zondag: bouillon met zongedroogde tomaatjes, uienrisotto, warme vla met fruit

Met je favoriete fruit de week uit. Het nagerecht van vandaag is warme vla met winters fruit. Wanneer u aan dit toetje begint heeft u al genoten van een heerlijke bouillon met zongedroogde tomaatjes gevolgt door een uienrisotto met olijven.

Bouillon met zongedroogde tomaatjes

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Balansdag
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 3 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 6 blaadjes basilicum
  • 4 dl bouillon
  • 1 eetlepel pesto

Bereiding

  1. Snijd de tomaatjes in reepjes.
  2. Was de basilicum en knip de blaadjes klein.
  3. Breng de bouillon aan de kook en roer er de pesto en de stukjes tomaat door.
  4. Verdeel de bouillon over 2 soepborden of kommen en strooi de basilicum er over. 
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 65 kcal
Eiwit
 1 gram
Koolhydraten
 2 gram
Vet
 6 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 

0 gram

Uienrisotto met olijven

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Hoofdgerecht
  • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 175 gram risottorijst
  • Ca. 5 dl bouillon
  • Mespunt oregano
  • 8 zwarte olijven

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  3. Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
  4. Breng de bouillon aan de kook.
  5. Schenk al roerend 1/3 van de bouillon bij de rijst en laat dit koken. Voeg steeds wat bouillon toe als het vocht is opgenomen.
  6. Kook de risotto in ca. 25 minuten gaar.
  7. Snijd de olijven rond de pit weg.
  8. Meng de olijven en de oregano door de risotto.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie
 355 kcal
 585 kcal
Eiwit
 7 gram
 35 gram
Koolhydraten
 65 gram
 70 gram
Vet 7 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram
 4 gram
Vezels
 2 gram
 8 gram


Warme vla met winters fruit

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 peer of 1 appel
  • 1 kiwi
  • 1 kleine banaan
  • Citroensap
  • Kaneel
  • 2 dl magere vanillevla

Bereiding

  1. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes uit de vliezen.
  2. Maak de rest van het fruit schoon en snijd het klein.
  3. Meng er wat citroensap en kaneel door.
  4. Verwarm het fruit in de magnetron 3 minuten op 600 watt.
  5. Verwarm de vanillevla in de magnetron of in een steelpan.
  6. Verdeel het warme fruit over 2 schaaltjes en schenk de vla er over.
  7. Stuif er nog wat kaneel over.
  8. Ook lekker met perziken of abrikozen uit blik, verse aardbeien, stukjes pruim, ontvelde druiven, ontpitte kersen. 
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 205 kcal
Eiwit
 5 gram
Koolhydraten
 40 gram
Vet
 1 gram
Verzadigd vet
 0 gram
Vezels
 4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum