Getty Images
Zondag is een echte verwendag. Als voorgerecht staat er bruschetta met paddenstoelen op het menu, gevolgd door een lamshaasje met wijnjus als hoofdgerecht en gestoofde pruimen met room als dessert. Eet smakelijk!
Bruschetta met paddenstoelen
Ingrediënten- 6-8 sneetjes volkoren stokbrood
- 1 teentje knoflook
- 150 gram gemengde paddestoelen
- 1 bosuitje
- 8 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Rooster de sneetjes stokbrood onder de grill aan beide zijden bruin.
- Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook.
- Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Snijd de basilicum klein.
- Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.
- Pers de rest van de knoflook er boven uit.
- Maak dit op smaak met peper, een beetje zout en de basilicum en schep het op de sneetjes brood.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamshaasje met wijnjus, spruitjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 155 kcal | ||||
Eiwit | 8 gram | ||||
Koolhydraten | 15 gram | ||||
Vet | 6 gram | ||||
Verzadigd vet | 1 gram | ||||
Vezels | 5 gram |
Lamshaasje met wijnjus
Ingrediënten- 2 lamshaasjes
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 1 mespunt gedroogde rozemarijn
- 1 glas rode wijn
Bereiding
- Bestrooi het vlees met peper en weinig zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
- Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
- Roer de rozemarijn door de margarine en voeg de wijn toe. Roer al het aanbaksel los en laat de wijn op hoog vuur enigszins inkoken.
- Maak de jus op smaak met peper en weinig zout.
- Snijd de lamshaasjes in dikke plakken.
Menusuggestie
Lekker met spruitjes en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 kleine aardappelen
- 400 gram spruitjes
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 290 kcal | 495 kcal | |||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | |||
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram | |||
Vet | 15 gram | 20 gram | |||
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram | |||
Vezels | 0 gram | 10 gram |
Gestoofde pruimen met room
Ingrediënten- 200 gram pruimen
- 1 sinaasappel
- ½ vanillestokje
- 1 eetlepel witte basterdsuiker
- 2 eetlepels zure room
Bereiding
- Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers de sinaasappel uit.
- Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg er uit.
- Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil, het opengesneden vanillestokje en een ½ eetlepel van de basterdsuiker tegen de kook aan.
- Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
- Laat de pruimen afkoelen.
- Roer het merg van het vanillestokje en de rest van de basterdsuiker door de zure room.
- Verdeel de pruimen over 2 coupes en schep de room er op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een lamshaasje met wijnjus, spruitjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 130 kcal | ||||
Eiwit | 2 gram | ||||
Koolhydraten | 20 gram | ||||
Vet | 4 gram | ||||
Verzadigd vet | 3 gram | ||||
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum