Getty Images
Voor de zondagavond een uitgebreid menu. Bruschetta met gegrilde courgette en Parmezaan, spaghetti met tomaatjes en olijven met als dessert Italiaanse vijgen. Eet smakelijk!
Bruschetta met gegrilde courgette en Parmezaan
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bruin pistoletje
- 1/3 courgette
- Tijm
- Stukje parmezaanse kaas
- Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje in een paar stukken. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
- Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken en verwijder eventueel de bolle kanten.
- Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan of onder de grill licht bruin.
- Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
- Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
- Gril de courgette in de grillpan of onder de grill licht bruin.
- Beleg het brood hiermee en strooi er wat tijm over.
- Schaaf er een paar krullen Parmezaanse kaas over.
Lekker met als hoofdgerecht spaghetti met tomaatjes en olijven.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 195 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 2 gram |
Spaghetti met tomaatjes en olijven
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 bruin pistoletje
- 1/3 courgette
- Tijm
- Stukje parmezaanse kaas
- Verwijder het vliesje van de knoflook en snijd het teentje in een paar stukken. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren.
- Snijd het pistoletje in de lengte in 4 plakken en verwijder eventueel de bolle kanten.
- Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan of onder de grill licht bruin.
- Was het stuk courgette en schaaf het in dunne plakken.
- Schep de rest van de knoflookolie door de courgette.
- Gril de courgette in de grillpan of onder de grill licht bruin.
- Beleg het brood hiermee en strooi er wat tijm over.
- Schaaf er een paar krullen Parmezaanse kaas over.
Lekker met als hoofdgerecht spaghetti met tomaatjes en olijven.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 400 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 10 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 15 gram | 15 gram |
Italiaanse vijgen
Ingrediënten- 2 bitterkoekjes
- 1 dl magere griekse yoghurt (0%)
- 1 eetlepel amandellikeur
- 4 rijpe vijgen
Bereiding
- Verkruimel de bitterkoekjes en roer de kruimels door de yoghurt.
- Voeg eventueel 1 eetlepel amandellikeur toe.
- Was de vijgen en snijd ze aan de bovenkant in vieren, maar snijd ze niet helemaal door.
- Plaats de vijgen in 2 ovenvaste schaaltjes en verdeel de yoghurt er over.
- Zet de schaaltjes 8 - 10 minuten onder een matig hete grill tot de vijgen warm zijn.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht cannelloni met notenragout en tomatensalade.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 165 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum