Het zuiderse genieten.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 2½ dl halfvolle melk
- ½ kaneelstokje
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2 eidooiers
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
Bereiding
- Breng de melk met het kaneelstokje en de citroenschil tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
- Verwijder het kaneelstokje.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker schuimig en lichtgeel van kleur. Klop de maïzena er door.
- Roer een paar lepels van de hete melk bij het dooiermengsel.
- Voeg het dooiermengsel onder voortdurend roeren toe aan de melk.
- Laat de melk al roerend tegen de kook aan binden.
- Schenk de vla in 2 schaaltjes en laat het afkoelen.
- Strooi de rest van de suiker er over.
- Laat eventueel de suiker onder een hete grill of met een brander karamelliseren.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht coq au vin blanc, snijbonen en aardappelen.Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 220 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 7 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 0 gram |
Bron
- Voedingscentrum