Getty Images
Een uitgebreid menu voor de zondagavond. Te beginnen met Franse uiensoep. Daarna als hoofdgerecht heerlijke forel en papillot. En als dessert compote van geroerbakte appel en peer. Laat het u smaken!
Franse uiensoep
Ingrediënten- 2 grote uien
- Teentje knoflook
- Mespunt suiker
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bloem
- 3 dl (groente)bouillon (van tablet)
- ½ dl droge witte wijn
- Tijm
- 2 sneetjes (wit)brood
- 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
- Maak de uien en de knoflook schoon.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Fruit de uien met de suiker in de margarine goudgeel en pers de knoflook er boven uit.
- Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
- Giet er al roerend de bouillon, de wijn en de tijm bij en breng dit aan de kook. Kook de soep 15 minuten.
- Maak de soep eventueel op smaak met peper.
- Snijd uit het brood 2 rondjes.
- Warm de grill voor.
- Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop.
- Strooi de kaas over de broodrondjes en laat de kaas onder de hete grill kleuren.
Lekker met als hoofdgerecht forel en papillot, snijboontjes en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 200 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 7 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 3 gram |
Forel en papillot
Ingrediënten- 150 gram champignons
- 1 sjalot of stukje ui
- 2 kleine forellen
- 2 schijven citroen
Materialen
- aluminiumfolie
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Verdeel de snippers sjalot en de plakjes champignons over 2 stukken aluminiumfolie.
- Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en een beetje zout en leg de vissen op de champignons.
- Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
- Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
- Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met snijboontjes en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram snijbonen
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 150 kcal | 315 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 1 gram | 25 gram |
Vet | 4 gram | 7 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Compote van geroerbakte appel en peer
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 1 appel
- 1 stuk peer
- ½ eetlepel olie
- 1 eetlepel suiker
- ½ eetlepel citroensap
Bereiding
- Snijd het halve vanillestokje in de lengte in tweeën.
- Was de appel. Snijd de appel in 8 partjes en verwijder het klokhuis.
- Schil de peer, snijd hem in 8 parten en verwijder het klokhuis.
- Verwarm de olie in een kleine braadpan of koekenpan en roerbak hierin het fruit met het vanillestokje en de suiker in een paar minuten zacht.
- Maak op smaak met wat citroensap.
- Laat het fruit afkoelen.
- Verdeel het over 2 schaaltjes en leg er het gehalveerde vanillestokje op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht forel en papillot, snijboontjes en aardappelpuree.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 135 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 25 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum