Getty Images
Een nagerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 3 verse vijgen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 bolletjes vanille-ijs
Bereiding
- Warm de grill voor.
- Was de vijgen en snijd de steel er af. Halveer de vijgen.
- Leg de vijgen met de bolle kant naar boven op een ovenvaste schaal. Druppel de honing er over en strooi de basterdsuiker er over.
- Zet de schaal onder de grill tot de vijgen warm zijn en de suiker is gesmolten.
- Geef er een bolletje ijs bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstuk, sperziebonen en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 225 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 40 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 4 gram |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum