Zomer maak je zelf.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Lekker met als hoofdgerecht lamslapje tuinboontjes en zomerse couscous.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten
- 1 klein rijp meloentje
- 2 eetlepels port
- 3 plakjes rauwe ham
Bereiding
- Snijd het meloentje met een dun scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat.
- Verwijder de pitjes en vocht.
- Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak de schillen schoon.
- Vermeng de balletjes of blokjes met de port en doe dit terug in de halve schillen.
- Halveer de plakjes rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van.
- Plaats de rozetjes op de meloen.
- Vervang de port eventueel door sinaasappelsap.
Lekker met als hoofdgerecht lamslapje tuinboontjes en zomerse couscous.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 75 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum