Vandaag kan er lekker buiten gegeten worden. Er wordt gestart met frisse gevulde meloen. Het hoofdgerecht van vandaag is een pastasalade. De afsluiter van vandaag is een lekkere muntfizz.
Gevulde meloen
Ingrediënten- 2 kleine rijp meloentjes
- 4 eetlepels port
- 6 plakjes rauwe ham
- 4 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
- Snijd de meloentjes met een dun scherp mes zo open dat er een kartelrand ontstaat.
- Verwijder de pitjes en vocht.
- Snijd met een aardappelboortje zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees of snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Maak de schillen schoon.
- Vermeng de balletjes of blokjes met de port en doe dit terug in de halve schillen.
- Halveer de plakjes rauwe ham en vorm er rozetjes of rolletjes van.
- Plaats de rozetjes op de meloen.
- Vervang de port eventueel door sinaasappelsap.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasspiesjes met champignons, bacon en maïs en pastasalade van Ingeborg.
Allergie info
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingwaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Pastasalade van Ingeborg
Ingrediënten
- 250 gram volkoren pasta, bijv. kleine penne of schelpjes
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfiletjes (blikje)
- 2 eetlepels olijfolie
- Ca. 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 theelepels honing
- Oregano
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- 250 gram kerstomaatjes
- 75 gram olijven
- 1 gele paprika
Informatie
- 4 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water net gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Snijd de ansjovisfiletjes in stukjes.
- Fruit de ui, de knoflook en de stukjes ansjovis zacht in de olie.
- Voeg de azijn en de honing toe met 1 eetlepel water en wat oregano en laat dit afkoelen.
- Snijd de geroosterde paprika’s in stukjes.
- Was de kerstomaatjes en de gele paprika onder stromend water.
- Snijd de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes uit de paprika. Snijd de paprika in blokjes of reepjes.
- Halveer de kerstomaatjes.
- Snijd de olijven in stukjes.
- Laat de pasta goed uitlekken en meng er het uimengsel, de groente en de olijven door.
- Maak de salade op smaak met peper.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 345 kcal | 505 kcal | ||
Eiwit | 10 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 50 gram | 55 gram | ||
Vet | 10 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram | ||
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Muntfizz
Ingrediënten
- ½ bosje munt
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels suiker
- 6 dl light up-drank of tonic light
Informatie
- 4 personen
- 30+ minuten
- Balansdag
- Nagerecht
- Diversen
Bereiding
- Was de takjes munt en doe ze in een hoge kom.
- Voeg het citroensap, de suiker en ½ dl water toe. Kneus de muntblaadjes met een lepel en laat het een uur trekken.
- Verdeel de takjes munt en het vocht over de glazen.
- Vul de glazen verder met de up-drank of tonic.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 10 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 0 gram |
Bron
- Voedingscentrum