Paddenstoelen met inhoud.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 sneetje witbrood
- 2 grote champignons of portabella's
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel olie
- ½ dl droge witte wijn
- 10 hazelnoten
- 1 theelepel dille (diepvries of vers)
Bereiding
- Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
- Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de paddestoelen voor een deel uit.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Fruit de ringen ui in de olie.
- Bak het broodkruim even mee.
- Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de hazelnoten door de saus.
- Maak de saus op smaak met peper, een beetje zout en dille.
- Vul hiermee de paddestoelen.
- Laat de paddestoelen in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 160 kcal | |
Eiwit | 4 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum