Zondag: Griekse rijst

Olympisch genoegen.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 75 gram rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • Ca. 4 dl bouillon
  • 10 zwarte olijven zonder pit

Bereiding

  •     Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes.
  •     Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  •     Snijd de ham in stukjes.
  •     Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  •     Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
  •     Bak de rauwe ham kort mee.
  •     Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
  •     Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
  •     Kook de rijst in 20 minuten gaar.
  •     Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.
Menusuggestie
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
1 flinke venkel
Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 430 kcal 460 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 65 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 4 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum