Olympisch genoegen.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
1 flinke venkel
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten
- 2 vleestomaten
- 75 gram rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- Ca. 4 dl bouillon
- 10 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de ham in stukjes.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
- Bak de rauwe ham kort mee.
- Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
- Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in 20 minuten gaar.
- Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.
Lekker met venkel.
Hiervoor heb je nodig...
1 flinke venkel
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 430 kcal | 460 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum