Zondag: haringsalade, schorseneren met champignons, Gevulde peer met honing

Getty Images

Geef jezelf (en een ander) vandaag een cadeautje. Vandaag op het menu: haringsalade vooraf gevolgt door schorseneren met champignons. Het nagerecht van vandaag is gevulde peer met honing.

Haringsalade

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • Stukje komkommer
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels slasaus
  • 1 klein struikje witlof
  • 2 zure haringen

Bereiding

  1. Was het stukje komkommer en snijd het in blokjes.
  2. Snijd de augurken in plakjes.
  3. Maak een sausje van de slasaus, 1 eetlepel vocht van de augurken en wat peper.
  4. Maak het struikje witlof schoon en snijd het klein.
  5. Meng de blokjes komkommer, de augurk en het sausje er door.
  6. Verdeel dit over 2 bordjes.
  7. Maak de haringen schoon en snijd ze in reepjes.
  8. Leg de reepjes haring over de salade.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 210 kcal
Eiwit
 15 gram
Koolhydraten
 3 gram
Vet
 15 gram
Verzadigd vet
 4 gram
Vezels
 1 gram


Schorseneren met champignons

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Hoofdgerecht
  • Groentegerecht

Ingrediënten

  • Azijn
  • 500 gram schorseneren
  • ½ citroen
  • 100 gram champignons
  • Stukje ui
  • ½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
  2. Schil de schorseneren.
  3. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
  4. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
  5. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Snijd het stukje ui klein.
  8. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
  9. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
  10. Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.

Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

    2 biefstukjes
    1½ eetlepel vloeibare margarine
    6 kleine aardappelen

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 210 kcal
 505 kcal
Eiwit
 4 gram
 30 gram
Koolhydraat
 35 gram
 60 gram
Vet
 4 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 2 gram
Vezels
 5 gram
 7 gram

Gevulde peer met honing

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 1 peer
  • Citroensap
  • 1 handje gepelde pistachenootjes
  • 2 eetlepels roomkaas light, 8%vet
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

  • Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
  • Druppel wat citroensap over de peer.
  • Hak de pistachenootjes grof.
  • Meng de pistachenootjes door de roomkaas en en vul hiermee de holtes van de peer.
  • Leg de halve peren op bordjes en druppel de honing er over.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, schorseneren met champignons en
aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 120 kcal
Eiwit
 3 gram
Koolhydraten
 15 gram
Vet
 4 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum