Getty Images
Geef jezelf (en een ander) vandaag een cadeautje. Vandaag op het menu: haringsalade vooraf gevolgt door schorseneren met champignons. Het nagerecht van vandaag is gevulde peer met honing.
Haringsalade
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- Stukje komkommer
- 2 augurken
- 2 eetlepels slasaus
- 1 klein struikje witlof
- 2 zure haringen
Bereiding
- Was het stukje komkommer en snijd het in blokjes.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Maak een sausje van de slasaus, 1 eetlepel vocht van de augurken en wat peper.
- Maak het struikje witlof schoon en snijd het klein.
- Meng de blokjes komkommer, de augurk en het sausje er door.
- Verdeel dit over 2 bordjes.
- Maak de haringen schoon en snijd ze in reepjes.
- Leg de reepjes haring over de salade.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 210 kcal | |
Eiwit | 15 gram | |
Koolhydraten | 3 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 1 gram |
Schorseneren met champignons
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Groentegerecht
Ingrediënten
- Azijn
- 500 gram schorseneren
- ½ citroen
- 100 gram champignons
- Stukje ui
- ½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
- Schil de schorseneren.
- Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het koken in het water met azijn.
- Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
- Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd het stukje ui klein.
- Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
- Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
- Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.
Menusuggestie
Lekker met biefstuk en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
2 biefstukjes
1½ eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 210 kcal | 505 kcal | ||
Eiwit | 4 gram | 30 gram | ||
Koolhydraat | 35 gram | 60 gram | ||
Vet | 4 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram | ||
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Gevulde peer met honing
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 1 peer
- Citroensap
- 1 handje gepelde pistachenootjes
- 2 eetlepels roomkaas light, 8%vet
- 1 eetlepel honing
Bereiding
- Schil de peer, halveer hem en verwijder het klokhuis.
- Druppel wat citroensap over de peer.
- Hak de pistachenootjes grof.
- Meng de pistachenootjes door de roomkaas en en vul hiermee de holtes van de peer.
- Leg de halve peren op bordjes en druppel de honing er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht biefstuk, schorseneren met champignons en
aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 120 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 4 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum