Vandaag staat een siciliaans buitendiner op het menu. Het voorgerecht is een kruidenbouillon met knoflook. Het hoofdgerecht is reuzeravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes. Als toetje vandaag: fruit met amaretti.
Kruidenbouillon met knoflook
Informatie- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
- 1 takje tijm
- 2 teentjes knoflook
- 3 dl kruidenbouillon
- 5 blaadjes basilicum
- Ris de blaadjes tijm van het takje.
- Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.
- Breng de bouillon met de tijm en de knoflook aan de kook en laat het 5 minuten zacht trekken.
- Knip de basilicum in reepjes.
- Verdeel de bouillon over 2 koppen en strooi er de basilicum over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 15 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 1 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 0 gram |
Reuzeravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes
Informatie- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
- 200 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 (zoete) ui
- 100 gram parmaham
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 100 gram ricotta
- 4 vellen lasagne
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
- Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
- Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar. Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de ham in reepjes.
- Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
- Bak de ham kort mee.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
- Meng er de ricotta door.
- Kook de lasagnevellen in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel. Vouw de andere helft van de lasagne er over.
- Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes er naast.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 530 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 10 gram |
Fruit met amaretti
Ingrediënten
- 100 gram frambozen
- ½ eetlepel witte basterdsuiker
- 250 gram aardbeien, bramen of ander zacht fruit
- 3 amarettikoekjes
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Nagerecht
Bereiding
- Was de frambozen. Pureer de frambozen met de basterdsuiker.
- Maak het andere fruit schoon en meng er de frambozenpuree door. Verdeel dit over 2 glazen coupes.
- Laat het fruit in de diepvries ½-1 uur half bevriezen.
- Breek de amaretti in stukjes en strooi ze er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 100 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum