Zondag: mais-paprikasoep, pangasius met een garnalenkorstje en appelkruimeltoetje

Getty Images

Als afsluiter van de week dit heerlijke menu van mais-paprikasoep, pangasius en een lekker appelkruimeltoetje. Geschikt voor 2 personen en het menu staat zo op tafel. Laat het u smaken!

Maïs-paprikasoep

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1/2 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 klein blikje maïskorrels
  • 2dl (groente) bouillon
  • 1/2 geroosterde paprika (pot)
  • 1/2 dl halfvolle melk

Bereiding
1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
2. Fruit de uit in de margarine zacht.
3. Voeg de uitgelekte mais en de bouillon toe en laat dit een paar minuten koken.
4. Pureer eventueel de helft van de soep met een staafmixer in de keukenmachine.
5. Snijd het stukje paprika in reepjes, Roer de paprika en de melk door de soep en breng het geheel weer aan de kook.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pangasius met een garnalenkorstje, snijbonen en aardappelpuree. (Zie hieronder voor dit gerecht)

Extra informatie

Allergie: voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 95 kcal  
Eiwit 3 gram  
Koolhydraten 9 gram  
Vet 5 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 2 gram  


Pangasius met een garnalenkorstje

Ingrediënten

  • 50 gram garnalen
  • 1/2 eiwit
  • 1/2 eetlepel paneermeel
  • 1 theelepel olie
  • 2 stukjes pangasiusfilet
  • 1 theelepel viskruiden

Bereiding
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Pureer de garnalen met het eitwi, het paneermeel, peper, een beetje zout en de olie in de keukenmachine tot een puree.
3. Bestrooi de vis met wat viskruiden en leg de filets naast elkaar in een platte ovenvaste schaal.
4. Dek de vis af met de garnalenpuree.
5. Laat de vis in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar worden.

Menusugesstie
Lekker met snijboontjes en aardappelpuree

Hiervoor heb je nodig

  • 400 gram snijbonen
  • 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon
  Recept  Menu
Energie 150 kcal  320 kcal
Eiwit 25 gram  30 gram
Koolhydraten 1 gram  25 gram
Vet 5 gram  8 gram
Verzadigd vet 1 gram

 2 gram

Vezels 0 gram  10 gram


Appelkruimeltoetje

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 kleine appels (elstar, golden delicious of jonagold)
  • 4 eetlepels magere vanillevla
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel bruine bastardsuiker
  • 1 kaneel
  • 3/4 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding
1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Was de rozijnen.
3. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd de appel in dikke plakken.
4. Leg de plakken appel in de ovenschaal, strooi de rozijnen er over en schep de vanillevla erop.
5. Maak een kruimeldeegje door de bloem te mengen met de suiker en een flinke snuf kaneel.
6. Werk hier met een vork de margarine door tot een kruimelig deegje ontstaat.
7. Strooi de kruimels over de inhoud van de schaal.
8. Bak het appelkruimeltoetje in het midden van de oven en bak 20 minuten gaar en bruin.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 255 kcal  
Eiwit 4 gram  
Koolhydraten 45gram  
Vet 5 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 3 gram  
 
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum