Kokkerellen maar! Dit zondagse menu is een uitstekende starter voor de nieuwe week. Geniet van de mosterbouillon, de geroosterde wintergroente en sluit af met een heerlijke citroenkwark. Geschikt voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer een half uurtje. Laat het u smaken!
Mosterdbouillon met baconkruimels
- 2 plakjes bacon
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel pittige mosterd
- 3 dl bouillon
- 4 sprieten bieslook
Bereiding
- Bak de bacon in een droge koekenpan bruin en knapperig. Verkruimel de bacon.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Fruit de sjalot in de margarine glazig.
- Voeg de mosterd toe en bak dit even mee.
- Schenk de bouillon er bij en breng dit aan de kook.
- Verdeel de bouillon over 2 soepborden of –koppen.
- Strooi de baconkruimels er over en knip het bieslook er boven.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kiprollade en geroosterde wintergroente met aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 70 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 2 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 0 gram |
Geroosterde wintergroente met aardappelen
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1/2 struik bleekselderij
- 1 dunne prei
- Stuk pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- Mespunt tijm
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
- Verwijder het vliesje van de knoflook.
- Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper, weinig zout en de tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
- Laat de groente met de aardappelen in 30-40 minuten gaar worden.
- Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Menusuggestie:
Lekker met plakjes kiprollade
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 265 kcal | 390 kcal |
Eiwit | 6 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 45 gram |
Vet | 6 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 7 gram |
Citroenkwark met kaneelkruimellaag
Ingrediënten
- 1 kleine appel
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 200 gram citroenkwark
- 3 kaneelbeschuitjes
Bereiding
1. Schil de appel en rasp hem grof.
2. Schep de geraspte appel en de citroenschil door de kwark.
3. Verdeel dit over 2 ovenvaste schaaltjes.
4. Verkruimel de kaneelbeschuitjes en bedek de kwark hiermee.
5. Laat de kruimellaag onder de hete grill in enkele minuten goudbruin kleuren.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 195 kcal | |
Eiwit | 6 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 4 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 1 gram |
- Voedingscentrum