Peren-gembergranita
Dit is een recept voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (± 2 cm)
- ½ citroen
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel honing
- 2 net rijpe peren
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de citroen en snijd 2 mooie reepjes uit de schil. Pers de halve citroen uit.
- Breng 1 dl water met de gember, het citroensap, de suiker en de honing aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
- Schil de peren en snijd het vruchtvlees in stukken.
- Laat de stukken peer 1 minuut in de vloeistof zacht worden.
- Pureer dit grof in de keukenmachine of met een blender en laat het afkoelen.
- Laat het mengsel in een platte diepvriesdoos in de diepvries bevriezen. Roer het mengsel af en toe met een vork door.
- Verdeel de granita over 2 coupes en garneer met het citroenschilletje.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht röstikoek met groente en salami.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 135 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum