Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 8 gram verse gist of 1 theelepel gedroogde gist
- 200 gram bloem
- 1 kleine ui
- Stukje prei
- 1 teentje knoflook
- ½ rode peper
- 3/4 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes
- Oregano
- 2 blikjes tonijn op water (naturel)
- 2 eetlepels kappertjes
- Tijm
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Verwarm 1 dl water tot lauwwarm en los hierin de gist op.
- Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en strooi wat zout aan de buitenkant.
- Giet het gistmengsel in het kuiltje en roer dit door de bloem.
- Voeg eventueel nog wat water toe en kneed het geheel tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt met een schone vochtige doek op een warme plaats 30 minuten rijzen.
- Warm de oven voor op maximale hitte.
- Maak de ui, de prei en de knoflook schoon.
- Snijd de ui en de prei in een paar stukken, halveer het teentje knoflook. Verwijder van het stuk peper de zaadlijsten en pitjes.
- Pureer de ui, de prei, de knoflook, de peper en de tomaten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een saus.
- Maak de saus op smaak met een beetje zout en wat oregano.
- Bestrijk een bakplaat dun met wat olie.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit en bekleed hiermee het bakblik. Bestrijk het deeg met de tomatensaus en verdeel er de tonijn, de kappertjes en wat tijm over.
- Druppel er de olijfolie over.
- Bak de pizza onderin de oven in ca. 12 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
4 tomaten
4 takjes peterselie
azijn
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | Menu | |
Energie | 585 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 40 gram | 45 gram |
Koolhydraten | 80 gram | 85 gram |
Vet | 9 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum