Zomer maak je zelf.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Lekker met als hoofdgerecht een lamslapje, tuinboontjes en zomerse couscous.
Ingrediënten
- 2 lage taartvormpjes
- 250 gram rabarber
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel aardappelmeel of maïzena
- 2 eetlepels suiker
- 2 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- Vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de rabarber schoon en snijd de stelen in stukjes.
- Breng de rabarber met 2 eetlepels water en de geraspte citroenschil op laag vuur aan de kook.
- Kook de rabarber in een paar minuten gaar.
- Meng het aardappelmeel of de maizena met een beetje water tot een glad papje.
- Bind hiermee het vocht van de rabarber.
- Laat de rabarber afkoelen.
- Maak de rabarber op smaak met de suiker.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Laat de lapjes deeg ontdooien.
- Bestrijk 2 lage taartvormpjes dun met margarine.
- Bekleed de vormpjes met het deeg. Snijd het overhangende deeg weg.
- Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
- Bak de taartbodempjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin.
- Vul ze met de rabarber.
Lekker met als hoofdgerecht een lamslapje, tuinboontjes en zomerse couscous.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 165 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum