Getty Images
Een lekker uitgebreid drie gangen menu voor de zondagavond. Te beginnen met rijnlandse haringsalade gevolgd door parelhoenfilet met paddenstoelen als hoofdgerecht. We sluiten af met een heerlijk dessert: gepofte appel met kaneel. Eet smakelijk!
Rijnlandse haringsalade
Ingrediënten
- 4 augurken
- 1 kleine zoetzure appel
- Citroensap
- 2 zoute haringen
- 6 sprieten bieslook
- 1 eetlepel kappertjes
- 100 gram aardappelsalade
- Snijd 2 augurken in blokjes en 2 augurken tot waaiertjes.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes. Druppel er wat citroensap over.
- Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes.
- Knip de gewassen bieslook klein.
- Meng de blokjes augurk, de appel, de haring, de bieslook en de kappertjes door de aardappelsalade.
- Verdeel de salade over 2 borden en garneer met de waaiertjes augurk.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht parelhoenfilet met paddenstoelen, witlof en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 475 kcal | ||||
Eiwit | 20 gram | ||||
Koolhydraten | 75 gram | ||||
Vet | 9 gram | ||||
Verzadigd vet | 2 gram | ||||
Vezels | 10 gram |
Parelhoenfilet met paddenstoelen
Ingrediënten
- 2 parelhoenfilets
- 100 gram (grot)champignons
- 100 gram oesterzwammen
- 1 sjalot
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepel droge sherry
Bereiding
- Bestrooi de parelhoenfilets met peper en een beetje zout.
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Snijd de champignons in plakken en de oesterzwammen in repen.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Verwarm de margarine en bak het vlees hierin in ca.8 minuten bruin en bijna gaar.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Bak de paddenstoelen en de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
- Voeg de sherry en 2 eetlepels water toe met wat peper.
- Schep dit op de filets.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram witlof
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 220 kcal | 380 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | |||
Koolhydraten | 2 gram | 30 gram | |||
Vet | 10 gram | 10 gram | |||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | |||
Vezels | 2 gram | 7 gram |
Gepofte appel met kaneel
Ingrediënten
- 1 stuk kaneelstokje
- 2 appels
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Breek het kaneelstokje in tweeen.
- Boor de klokhuizen uit de appels en schil de appels.
- Plaats de appels in een kleine ovenvaste schaal.
- Vul de holte met het halve kaneelstokje.
- Druppel wat honing over de appels.
- Giet een beetje water, sinaasappel- of appelsap in het schaaltje.
- Laat de appels in de hete oven in ca. 20 - 25 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht parelhoenfilet met paddenstoelen, witlof en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 110 kcal | ||||
Eiwit | 0 gram | ||||
Koolhydraten | 25 gram | ||||
Vet | 0 gram | ||||
Verzadigd vet | 0 gram | ||||
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum