Getty Images
Een uitgebreid menu voor de zondagavond. Als voorgerecht romige selderijsoep. Het hoofdgerecht is karbonade met mangosalsa en als dessert chocoladesmoothie. Perfect voor een verwen-uzelf-dag. Eet smakelijk.
Romige selderijsoep
Ingrediënten- 3 stengels bleekselderij
- 4 dl (groente)bouillon
- 2 eetlepels (rijst)bloem
- 4 eetlepels koffieroom
- Nootmuskaat
- Maak de stengels bleekselderij schoon.
- Bewaar de groene blaadjes en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Kook de bleekselderij 5 minuten in de bouillon.
- Roer de (rijste)bloem met de koffieroom tot een glad papje.
- Giet dit al roerend in de bouillon tot de bouillon gebonden is.
- Kook de soep nog 5 minuten.
- Garneer de soep met kleingesneden selderijblaadjes en maak op smaak met wat nootmuskaat.
Lekker met als hoofdgerecht karbonade met mangosalsa, witlof en röstirondjes uit de oven.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 270 kcal |
Eiwit | 15 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 4 gram |
Karbonade met mangosalsa
Ingrediënten- ½ rode ui
- 1 tomaat
- 1 mango
- 5 takjes koriander
- 2 dunne ribkarbonades
- 1 eetlepel olie
- Snijd het stuk ui heel fijn.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en meng er de ui, de tomaat en kleingesneden koriander door.
- Maak de salsa op smaak met peper en een beetje zout.
- Warm de (contact)grill of grillpan voor.
- Neem kant en klaar gemarineerde karbonades of wrijf het vlees in met peper en een beetje zout en druppel er wat olie over.
- Gril de karbonades op de grill in ca. 10 minuten gaar en bruin.
- Geef de salsa er bij.
Lekker met witlof en röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
- 400 gram witlof
- 10 röstirondjes
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 285 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 3 gram | 8 gram |
Chocoladesmoothie
Ingrediënten
- 2 kleine bananen
- 1½ dl chocolademelk light
- 1 bolletje chocoladeijs
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
- Schil de bananen en snijd ze in plakken.
- Laat de bananen in een zakje in de diepvries invriezen.
- Mix de bananen met de chocolademelk, het ijs en de vanillesuiker tot een schuimige drank.
- Verdeel het over 2 hoge glazen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht karbonade met mangosalsa, witlof en
röstirondjes uit de oven.
Recept | |
---|---|
Energie | 200 kcal |
Eiwit | 4 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 5 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum