Zondag: Spaanse kipschotel

Getty Images

't is fiesta!

Dit is een recept voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram champignons
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 kippenbouten
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 klein glas droge sherry
  • 1½ dl kippenbouillon

Bereiding

  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er af. Pers de sinaasappel uit.
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  • Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  • Neem het vel van de kippenbouten en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  • Bak de kip in de hete margarine aan alle kanten bruin. Bak de ui, de knoflook, de champignons en de bleekselderij kort mee.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de sherry en de bouillon toe. Stoof de kip in 50 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met snijbonen en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram snijbonen
  • 1 klein volkoren stokbrood

Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie

 300 kcal

 575 kcal
Eiwit 30 gram
 45 gram
Koolhydraten 7 gram
 50 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet
 4 gram 4 gram
Vezels 4 gram

 20 gram

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum