Zondag: Tofubuideltjes

Voor de vleesloze mens.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten. 

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (± 1 cm)
  • 100 gram tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 gram wortel
  • 1 kleine (rode) ui
  • 100 gram broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 4 flensjes of kleine bloemtortilla's
  • 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 4 sprieten bieslook

Bereiding

  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Snijd de tofu in blokjes.
  • Meng de gember met het uitgeperste teentje knoflook en schep dit met het citroensap, peper en een beetje zout door de tofu.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de wortel in dunne reepjes, de ui in snippers en de broccoli in kleine roosjes.
  • Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofu bruin. Voeg de groente toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  • Bak de pijnboompitten op het laatst mee.
  • Maak het geheel op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verwarm de flensjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag. Strooi de kaas er over en verdeel het tofu-groentemengsel er over.
  • Vouw de flensjes dicht als een buideltje en bind ze dicht met een spriet bieslook.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 510 kcal 610 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 45 gram 50 gram
Vet 25 gram 30 gram
Verzadigd vet 7 gram 8 gram
Vezels 4 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum