Voor de vleesloze mens.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel (± 1 cm)
- 100 gram tofu
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel citroensap
- 100 gram wortel
- 1 kleine (rode) ui
- 100 gram broccoli
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 4 flensjes of kleine bloemtortilla's
- 3 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
- 4 sprieten bieslook
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Meng de gember met het uitgeperste teentje knoflook en schep dit met het citroensap, peper en een beetje zout door de tofu.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortel in dunne reepjes, de ui in snippers en de broccoli in kleine roosjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de tofu bruin. Voeg de groente toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Bak de pijnboompitten op het laatst mee.
- Maak het geheel op smaak met peper en een beetje zout.
- Verwarm de flensjes in een droge koekenpan met een antiaanbaklaag. Strooi de kaas er over en verdeel het tofu-groentemengsel er over.
- Vouw de flensjes dicht als een buideltje en bind ze dicht met een spriet bieslook.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 510 kcal | 610 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 50 gram |
Vet | 25 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 7 gram | 8 gram |
Vezels | 4 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum