Zondag: Turkse gehaktspiespjes met paprikadip, framozenfloat

Tijd voor een barbecue. Dat doet u natuurlijk op z'n best met heel uw familie. Daarom vandaag twee gerechten die geschikt zijn voor 4-8 personen. Eet smakelijk!

Turkse gehaktspiesjes met paprikadip

Ingrediënten

  • Voor 8 spiesen
  • 4 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gedroogde chilivlokken
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • Citroensap
  • 1 kleine ui
  • 8 takjes koriander
  • 300 gram mager rundergehakt
  • Mespunt kaneel
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 8 metalen barbecuespiesen

Informatie

  • 8 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht

 

 

 

 

 

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in stukken. Maak het teentje knoflook schoon. Snijd de knoflook klein. Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
  2. Maak het uitje schoon en rasp het fijn. Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
  3. Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment, de cayennepeper en een beetje zout.
  4. Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
  5. Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de paprikadip er bij

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 130 kcal 375 kcal
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 3 gram 30 gram
Vet 7 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 2 gram 9 gram

 ________________________________________________________

Frambozenfloat

Ingrediënten

  • 150 gram frambozen
  • 4 bolletjes aardbeien- of bosvruchtensorbetijs
  • 4 dl light up-drank (bijv. light 7-up, sprite)

Informatie

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  • Balansdag
  • Nagerecht

Bereiding

  1. Maak de frambozen schoon en houd twee mooie achter voor garnering. Schep een bolletje ijs in twee hoge glazen en verdeel de frambozen er over.
  2. Schenk de glazen vol met de frisdrank.
  3. Garneer het glas met de achtergehouden framboos.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 65 kcal
Eiwit 0 gram
Koolhydraten 15 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 1 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum