Tijd voor een barbecue. Dat doet u natuurlijk op z'n best met heel uw familie. Daarom vandaag twee gerechten die geschikt zijn voor 4-8 personen. Eet smakelijk!
Turkse gehaktspiesjes met paprikadip
Ingrediënten
- Voor 8 spiesen
- 4 geroosterde paprika's (pot)
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel gedroogde chilivlokken
- 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
- Citroensap
- 1 kleine ui
- 8 takjes koriander
- 300 gram mager rundergehakt
- Mespunt kaneel
- ½ theelepel cayennepeper
- 8 metalen barbecuespiesen
Informatie
- 8 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
- Snijd de paprika’s in stukken. Maak het teentje knoflook schoon. Snijd de knoflook klein. Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn. Maak de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.
- Maak het uitje schoon en rasp het fijn. Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
- Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment, de cayennepeper en een beetje zout.
- Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
- Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin. Geef de paprikadip er bij
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 130 kcal | 375 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 3 gram | 30 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
________________________________________________________
Frambozenfloat
Ingrediënten
- 150 gram frambozen
- 4 bolletjes aardbeien- of bosvruchtensorbetijs
- 4 dl light up-drank (bijv. light 7-up, sprite)
Informatie
- 4 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Balansdag
- Nagerecht
Bereiding
- Maak de frambozen schoon en houd twee mooie achter voor garnering. Schep een bolletje ijs in twee hoge glazen en verdeel de frambozen er over.
- Schenk de glazen vol met de frisdrank.
- Garneer het glas met de achtergehouden framboos.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 65 kcal |
Eiwit | 0 gram |
Koolhydraten | 15 gram |
Vet | 0 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum