Getty Images
Natuurlijk, klassieke glühwein is lekker, zeker op een koude avond. Maar af en toe is het leuk de klassieke variant een twist te geven. Wedden dat u blije gezichten ziet wanneer vrienden deze extra kruidige glühwein proeven?
Aantal personen
6-8
Bereidingsduur
25 minuten
Ingrediënten
- 1,5 liter rode wijn
- 3 mandarijnen
- 1 citroen
- 200 gram kristalsuiker
- 6 kruidnagels
- 3 steranijs
- 2 kaneelstokjes
- 1 vanillestokje (open gesneden)
Bereiding
Pers en schil de mandarijnen en de citroen. Doe het sap en de schillen in een (grote) steelpan. Voeg de kruidnagels, steranijs, kaneel, vanillepeul en suiker toe. Giet er zoveel wijn op zodat de suiker net onder staat. Zet het vuur hoog en laat de suiker, onder voortdurend roeren, smelten. Draai het vuur half hoog en laat alles in ongeveer 8 minuten inkoken tot een siroop. Voeg de rest van de wijn toe. Verwarm en schenk hem door een zeef in hittebestendige glazen of grote mokken.