Test: de beste combimagnetron

Getty Images

Kip, pizza, diepvries lasagne en cupcakes. Je kunt het allemaal bereiden in een combimagnetron, een apparaat dat magnetron, oven en een grill combineert. De beste vrijstaande combimagnetron is de Samsung MC28M6055CK. Wie het apparaat wil inbouwen in de keuken, heeft met de ETNA CM751ZT de beste uit de test.

Dat blijkt uit een artikel in de Consumentengids. De Samsung combimagnetron (€230) ontdooit en grilt prima, en ook de ovenstand werkt goed. Het hoogste testcijfer krijgt de Samsung voor het deelaspect 'Combistand: opwarmen en bakken tegelijk'. De handleiding is duidelijk. Minpuntje is dat het apparaat aan de langzame kant is en bovendien klein. Van de opgegeven 28 liter zijn er slechts 20 bruikbaar. Er past een bord van maximaal 32 cm in. Overigens zijn de meeste combimagnetrons langzaam in de ogen van de testers. Maar liefst 13 van de 17 geteste vrijstaande apparaten krijgen een onvoldoende op dit punt en slechts twee een testoordeel dat hoger is dan 7,5.

Inbouw

De Etna (€580) komt vooral goed uit de test op de onderdelen grillen, ontdooien en gelijkmatig opwarmen. De Etna is een groot apparaat met een inhoud van 40 liter. Het vermogen 800 Watt is aan de lage kant, nagenoeg alle andere combimagnetrons in de test hebben een vermogen van 900 of 1000 Watt. Diepvriespizza's kun je beter niet bakken, want dat beoordelen de testers met een 4,8 als onvoldoende. Ook is deze inbouwcombimagnetron ronduit traag. De testers geven het apparaat hiervoor het testoordeel 2,8. Aan de andere kant, van de 12 geteste combimagnetrons scoren er 9 een onvoldoende op het aspect snelheid. De traagste krijgt zelfs een 1,0 als testcijfer.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond