Getty Images
Door het roosteren van de tomaten en de paprika's krijgt deze soep een rijke smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram tomaten
- 2 rode paprika's
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 klein volkoren stokbrood
- 1 ui
- ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
- Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
- Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
- Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
- Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
- Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
- Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
- Pel de ui en het andere teentje knoflook.
- Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
- Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
- Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
- Geef het knoflookbrood bij de soep.
Voedingswaarden
Energie
510kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Vezels
15 gram
Vet
29 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1200 milligram