Couscous met biefstukspiesen

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten, passen we op de calorieën.

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 4 eetlepels teriyaki marinade
  • 400 gram sperziebonen
  • 300 gram couscous
  • 1 ui
  • 1 schaaltje taugé (125 gram)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • satéstokjes

Bereiding

Biefstuk in blokjes snijden en ca. 10 minuten marineren in 3 eetlepels marinade. Satéstokjes in water weken. Sperziebonen schoonmaken en in ca. 6 minuten beetgaar koken, in vergiet laten uitlekken. Grill voorverwarmen. Biefstuk aan satéstokjes rijgen. Biefstukspiesen in ca. 6-8 minuten bruin en van binnen rosé grillen, tijdens grillen spiesen regelmatig keren en besprenkelen met marinade.

Intussen couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Ui pellen en snipperen. In wok olie ca. 2 minuten bakken. Sperziebonen, taugé en 1 eetlepel marinade toevoegen en ca. 3 minuten bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Couscous serveren met groenten en biefstukspiesen.

Auteur