Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Loopt het water je al in de mond? Klik dan één van de recepten hieronder aan en verras jezelf, een vriend of vriendin of wie dan ook met een overheerlijke, supergezonde hap.
Ingrediënten
- 150 gram couscous gekookt
- 80 gram geruld rundergehakt
- 100 gram courgette
- 100 gram aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- koriander
Bereiding
Bereid de couscous volgens de verpakking, maak op smaak met 1 eetlepel olijfolie en de koriander. Dek de couscous af, zodat hij warm blijft. Snijd de groentes in stukjes en bak deze praktisch gaar in 1 eetlepel olijfolie. Meng deze door de couscous. Bak het gehakt rul en voeg deze toe aan het couscous/groente mengsel.