Fricandeau tuttifrutti

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek. Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 400 gram varkensfricandeau (in 1 of 2 stukken)
  • Zout en peper
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels allesbinder
  • 600 gram gekookte aardappelen
  • 800 gram gekookte spruitjes

Bereiding

Wel de pruimen en abrikozen in warm water gedurende 1½ uur en verwijder indien nodig de pitten. Snijd de fricandeau tot het midden in, vouw deze kant open en vul hem zo veel mogelijk met de gewelde abrikozen en pruimen. Bestrijk het vlees met wat olie en bestrooi het met weinig zout en peper.

Leg het vlees op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven van 125 °C. Leg folie onderin de oven en laat het vlees in 2 uur mooi lichtbruin en gaar worden.

Doe eventueel de rest van de pruimen en abrikozen in een pan met water. Breng het geheel aan de kook en bind de tuttifrutti met 2 eetlepels allesbinder.

Serveer de gevulde fricandeau met gekookte aardappelen en spruitjes.

Auteur