Op een zonnige zomerdag heb je natuurlijk geen zin in een boterham met zweterige kaas. De verleiding is groot om de honger te stillen met een calorieënbom zoals een ijsje of een snack. Erg lekker, maar niet echt gezond. Daarom een heerlijk recept voor een gezonde picknick.
Ingrediënten
- 250 gram witbroodmix
- 15 gram margarine
- 1,5 deciliter handwarm water
- 4 fijngesneden olijven
- 4 fijngesneden zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel tuinkruiden (vers of diepvries)
Bereiding
Doe de witbroodmix in een beslagkom en doe er de margarine en het water bij. Kneed alles met een mixer en voeg steeds wat van de olijven, tomaten en kruiden toe. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg tien minuten rijzen bij kamertemperatuur. Vet ondertussen een bakplaat in met een beetje olie. Kneed het deeg met de handen nog eens goed door. Dek het deeg weer af en laat het nog vijftien minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Vorm het deeg daarna zoals je zelf wilt (kleine balletjes, vlechten, enzovoort).
Laat het onder een schone theedoek vijftien minuten op de bakplaat liggen. Bak de broodjes in vijftien minuten gaar. Laat ze een klein beetje afkoelen. Daarna kunnen ze mee in de picknickmand. En wat dacht je van rookvlees, kipfilet, rosbief, lever, fricandeau, ham, kaas, tuinkers, komkommer, tomaat of reepjes paprika op je broodje?