Spinaziepureepotje

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 400 gram runderreepjes
  • Provençaalse kruiden
  • 12 aardappelen
  • 1 dl halfvolle melk
  • 900 gram spinazie (diepvries)
  • 6 eetlepels geraspte kaas (bij voorkeur 30+)

Bereiding

In pan olie verhitten. Vleesreepjes bestrooien met peper, zout en Provençaalse kruiden. Op hoog vuur in ca. 2 minuten al omscheppend bruin bakken, vuur lager zetten en in ca. 10 minuten gaar bakken. Intussen aardappelen koken en pureren met halfvolle melk. Naar wens zout toevoegen. Spinazie volgens gebruiksaanwijzing in magnetron verwarmen. Spinazie door aardappelpuree scheppen. Puree over vier borden verdelen en bestrooien met kaas. Vleesreepjes erbij serveren.

Auteur