Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- Wraps:
- 2 pakken bloemtortilla’s (à 8 stuks à 43 gram)
- 1 ½ kg verse spinazie, gewassen of 3-4 pakken (à 450 gram) diepvries gesneden bladspinazie, ontdooid
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels pesto
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 2 eetlepels pijnboompitten
- Tomatensaus:
- 1 pak gezeefde of gepureerde tomaten
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels basilicum
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- 2 eetlepels koffieroom
Bereiding
Tomatensaus:
Verwarm de tomatensaus met de overige ingrediënten (behalve kaas en room) in een steelpan. Voeg de koffieroom toe als de saus pruttelt. Zet het vuur laag (niet laten koken!) en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Wraps:
Verhit de olie en fruit de uiensnippers. Voeg de spinazie in gedeelten toe en blijf 5 minuten roerbakken. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de pesto toe. Goed omscheppen en het vuur uit doen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en meng ze door de spinazie.
Verwarm volgens de gebruiksaanwijzing intussen de tortilla's, 3 per persoon, (de overige 4 kunnen ingevroren worden). Vul de warme tortilla’s met het spinaziemengsel, rol ze op en schenk de tomatensaus erbij. Dit gerecht is koud ook lekker.