Tivall met prei en champignons

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Nederlandse Obesitas Kliniek.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 400 gram roerbak beefstyle van Tivall
  • Peper
  • 3 preien 600 gram
  • 300 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl warme groentebouillon
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel milde kerriepoeder
  • 300 gram rijst/tarly/pasta

Bereiding

Verhit de olie in de pan en bak de beefstylereepjes op hoog vuur, voeg preiringen en champignons toe en bak 3 minuten mee. Voeg de knoflook, bouillon en sojasaus toe en laat het geheel 10 minuten sudderen. Op smaak brengen met peper en kerriepoeder. Serveren met tarly, rijst of pasta.

Auteur