Tonijnspies met gepofte aardappel

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
1

Ingrediënten

  • 100 gram tonijn, in 6 blokjes
  • 6 cherry tomaatjes
  • 75 gram courgette (6 plakken)
  • Peper en zout
  • scheutje citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • gepofte aardappel: 150 gram aardappel, 1 flinke of 2 kleine
  • 1 eetlepel pesto
  • 1 eetlepel magere yoghurt

Bereiding

Rijg voor de spiesjes de blokken tonijn, courgette en tomaat aan een stokje. Dit zullen er waarschijnlijk 2 zijn. Maak op smaak met peper, zout en citroensap. Bak deze rustig in de olijfolie totdat ze klaar zijn. Leg ondertussen de aardappels omwikkeld met aluminiumfolie in de oven. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Meng de pesto en yoghurt door elkaar heen en serveer deze bij de gepofte aardappel.

Voedingswaarden

Energie 
449kcal
Auteur