Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- ca. 400 gram varkenshaas
- 160 gram ongekookte rijst
- 1 mango
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 2 eetlepels azijn
- stukje gemberwortel (± 1 cm)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- sambal (naar smaak)
- zout en peper
Bereiding
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes van de pit. Ook de gemberwortel schillen en rasp deze. Doe de mango, de gember, de sambal, de basterdsuiker, de azijn en 0,5 l water in een pannetje en breng het mengsel aan de kook. Kook het geheel ongeveer 10 min zacht door.
Bestrooi ondertussen de varkenshaasjes naar wens met zout en peper. Neem een grote braadpan en laat hierin de margarine heet worden. Bak de haasjes aan beide kanten bruin en laat ze van binnen gaar worden.
Pureer de mangomix in een keukenmachine, blender of staafmixer en voeg naar wens extra water, zout, peper of sambal toe. Warm de saus nog even door.
Serveer de varkenshaasjes in plakjes op een bord en geef de saus erbij. Lekker met (kerrie)rijst en een gemengde salade.