Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.
Ingrediënten
- 2 uien, gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken tomaten gepeld ( ± 350 gram)
- 4 tomaten, in blokjes
- 4 rode paprika's
- 2 bosuitjes, gesneden
- 2 aubergines
- 2 courgettes
- 200 gram geitenkaas
- 12 lasagnebladen
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- basilicum
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de paprika’s in de oven, ongeveer 20 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Verwijder het vel van de paprika.
Zet de oven op 180 graden. Snijd ondertussen de courgette, aubergine en paprika in stukjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak kort de uitjes en knoflook, voeg de courgette en aubergine toe, laat een paar minuten bakken. Voeg de paprika, tomatenblokjes en gepelde tomaten toe en laat deze een tijdje lekker pruttelen ( 5 minuten). Maak op smaak met de basilicum, zout en peper. Voeg als laatste de bosuitjes toe.
Vet de ovenschaal in met de laatste lepel olijfolie en zet de lasagne in elkaar. (om en om saus en bladen). Leg ook één laag tussendoor met de helft van de geitenkaas. Leg de rest van de geitenkaas bovenop. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven. (de tijd hangt af van het soort bladen dat je gebruikt).