Zeeduivel met broccoli en aardappelpurree

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • ca. 600 gram zeeduivelfilet (of eventueel andere vis)
  • 400 gram broccoli
  • 8 kleine aardappelen
  • 200 gram champignons
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 dl (vis)bouillon
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel dille (vers of diepvries)
  • zout en peper

Bereiding

Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of vier partjes. Was de bosui en snijd deze in ringetjes. Verwarm de margarine en bak hierin de bosui en de champignons enkele minuten. Doe de wijn in de pan en laat het mengsel op een halfhoog vuurtje tot de helft inkoken. Schenk vervolgens de bouillon erbij.

Bestrooi de vis met zout en peper en leg de vis in de pan, in de bouillon. Leg de deksel op de pan en stoof de vis in ongeveer 10 minuten gaar. Neem de vis voorzichtig uit de pan en klop de crème fraîche en de dille door de vloeistof.

Leg de vis in een mooie schaal en schenk de saus erover. Kook ondertussen de aardappelen en broccoli gaar. Maak van de aardappelen desgewenst aardappelpuree.

Auteur