Getty Images
Hummus is nog steeds erg populair. Deze puree van kikkererwten en tahin is lekker met een beetje Turks brood of als groentedop, maar misschien snap je wel naar wat variatie. Zo maak je hummus met zoete aardappel.
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 flinke zoete aardappel
- 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram kikkererwten (blik of pot)
- 2 centimeter verse gember
- paprikapoeder
- zeezout
- extra vierge olijfolie
Bereiding
- Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken.
- Kook de stukken gaar in 20 minuten, de blokjes mogen echt bijna uit elkaar vallen.
- Giet na het koken af en laat 5 minuten uitlekken en afkoelen.
- Pers ondertussen de knoflookteentjes en doe ze in de keukenmachine.
- Rasp de limoen erboven en voeg ook het sap van een halve limoen toe.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze in de keukenmachine, samen met de geschilde en fijngesneden gember, een snuf paprikapoeder, een beetje zeezout en een flinke scheut olijfolie.
- Doe de zoete aardappel in de machine erbij en maal het geheel tot een gladde hummus. Te droog? Voeg dan nog wat olie toe.
- Garneer met een beetje paprikapoeder en een klein scheutje olie.
Dit recept is voor 1 schaaltje hummus.