Keeshi Jena (gevulde kaas)

Een gerecht voor wie, al dan niet met weemoed of herinneringen, in caraïbische (of caribische) sferen wil verkeren. In 1986 waren wij voor het eerst op Curaçao. In het Landhuis van Jan Kock aten wij dit authentieke Creoolse gerecht. Sindsdien maak ik het ook thuis, maar niet te vaak, om steeds dat bijzondere van die eerste keer in Curaçao weer te kunnen beleven.Henk Kischemöller (67)

Ingrediënten

  • Hoofdgerecht voor 4 personen:
  • • 1 ui
  • • 1 rode paprika
  • • 1 tomaat
  • • 1 rode peper
  • • 1 augurk
  • • 10 olijven zonder pit (groen of zwart)
  • • 2 gedroogde abrikozen zonder pit
  • • 2 gedroogde pruimen zonder pit
  • • 2 el zonnebloemolie
  • • 400 g rundergehakt
  • • 1 theelepel sambal oelek
  • • 1 eetlepel tomatenketchup
  • • 1 ei
  • • 12-15 dikke plakken belegen kaas
  • • 1 blikje gemengde Mexicaanse bonen
  • • 1 eetlepel piccalilly
  • • 1 theelepel rode wijnazijn
  • • 125 g rozijnen
  • • 1 rundvleesbouillontablet
  • • peper
  • • Tabasco
  • • paprikapoeder