NPO1 staat momenteel volledig in het teken van de Spelen in Rio de Janeiro. Wij vroegen bezoekers van PlusOnline of zij dit graag volgen of de zendtijd juist overdreven vinden.
Uitslag van de stelling 'de Olympische Spelen domineren teveel op tv': 40% zegt oneens, 60% eens.
'Eens in de vier jaar'
Vier op de tien bezoekers van onze website vindt de aandacht voor het olympische spektakel terecht. "Prima zaak om de niet-voetbalsporten ook eens uitgebreid te laten zien op de Olympische Spelen", zegt G. Stoop. "De emoties na winst en vooral na verlies zijn mooi om te zien."
J. Loete sluit zich daar bij aan: "Hoe meer Olympische Spelen, hoe beter. En als het soort sport mij niet bevalt, kijk ik naar een buitenlandse zender. Het is maar één keer in de vier jaar, dan wil ik ook zoveel mogelijk volgen."
Ook op onze Facebook-pagina werd er massaal gereageerd op de stelling. "Ik vind het hartstikke leuk", schrijft Leny de Vries. "En er zijn meer zenders, dus degene die het niks vindt kan wat anders zoeken." Jan en Ria Hijl zeggen: "Heerlijk, al die verschillende sporten. Top!"
Ingrid Fu-Trouwee geniet ook van het olympische spektakel op de buis, maar vindt het wel jammer dat een groot gedeelte 's nachts is. "Daardoor kan ik een aantal dingen niet volgen. Dan hadden we in de ochtend ook sporten gehad, tenminste iets leuks. Ik hou niet van de Tour of voetbal."
'Te veel analyses en geklets'
Toch mag het voor de meeste mensen (60 procent) wel wat minder qua Olympische Spelen op de buis. "Als sportfanaat ben ik het van harte eens met de stelling dat de OS teveel op de tv domineren", zegt Maldini. "Dat men de wedstrijden waar Nederlanders aan meedoen uitzendt, akkoord, maar beperk het dan tot datgene wat werkelijk interessant is. En geen oneindige herhalingen."
K. Westdijk reageert op PlusOnline: "De sporten op zichzelf moeten wel getoond worden. Maar dat eindeloze geouwehoer voor en na de wedstrijden hoeft voor mij niet, en dan worden er soms ook nog stomme vragen gesteld aan de sporters." "Te veel geklets en te weinig sport", concludeert Irene Moize de Chateleux. Daar is A. Stam het roerend mee eens: "Niet de sporters of de sporten domineren de tv, maar al die zogenaamde deskundigen die zichzelf belangrijk vinden."
Ten slotte zegt Christa Quak op Facebook: "Jammer dat de rest van het aanbod op televisie zo slecht is. Ik kijk voetbal als Nederland aan de bak moet, dit jaar niet dus. De Tour volg ik wel, maar enigszins passief. Nu zijn de OS er. Alle voorspiegelingen van de Nederlanders gaan in rook op, kunnen zij ook niets aan doen. Maar een redelijk programma is er op dit moment niet te zien. Voor- en nabeschouwingen, ik hoor alles wel voor de radio. Dus de televisie staat hier zelden aan."