Quiche recepten: 7 x heerlijke hartige taarten

Met de vulling van hartige taart kun je eindeloos variëren

quiche
PuurGezond

Wij zijn dol op quiches en hartige taarten. Omdat ze lekker zijn, maar ook omdat je er heel makkelijk veel groente in kunt doen. En pluspunt: je kunt ze vooraf al maken. Even opwarmen en klaar. Zeven van onze favorieten hebben we hier voor je op een rij gezet. Welke ga jij het eerste maken?

1. Spinaziequiche

Waarschijnlijk de quiche die het meest gemaakt wordt: quiche met spinazie en feta. Omdat die twee zo'n goede combinatie zijn. Lekker als avondmaaltijd met een kom soep, maar ook heerlijk als lunch. Deze smaakt opgewarmd nog beter, dus maak hem vast van tevoren!

2. Quiche lorraine

Quiche lorraine is een klassieker! Je maakt deze gezondere variant met knolselderij, gerookt mager spek, crème fraîche en Gruyère kaas. Deze hartige taart vindt iedereen lekker!

3. Pompoenquiche met spinazie en geitenkaas

Spinazie is niet alleen met feta een lekkere combinatie, maar ook met geitenkaas. In dit recept combineren we spinazie, geitenkaas en pompoen met elkaar. Het resultaat vinden wij heerlijk!

4. Visquiche met doperwten en broccoli

Gek op quiche en zalm? Dan moet je zeker eens deze visquiche met doperwten en broccoli proberen. Verrassend lekker!

5. Quiche met amandelkorst en spinazie, tomaat en rode paprika

Dit recept voor een quiche met amandelkorst, spinazie, tomaat en rode paprika staat al heel wat jaren op onze website én mocht zeker niet ontbreken in dit lijstje. Het komt uit het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. De korst maak je met amandelmeel. Echt een aanrader deze overheerlijke hartige taart.

6. Quiche caprese

Caprese = tomaat, mozzarella en basilicum. Een topcombinatie! Dit recept voor een quiche caprese komt uit het kookboek 'De makkelijke keuken' van culinair journalist en auteur Karin Luiten. Misschien ken je haar nog wel van haar eerdere bestsellerserie 'Zonder pakjes en zakjes'. Dat wordt weer smullen!

7. Broccoliquiche

Een heerlijke, smaakvolle quiche met broccoli en cherrytomaatjes. Lekker om zowel warm als koud te eten!

 

Auteur