De tomatensaus geeft je eten een licht pittige smaak.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 150-200 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- ½ Spaanse peper
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels garam masala
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- 400 gram sperziebonen
- 150 gram bieflap
- peper
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Verwijder van de peper de pitjes en hak het pepertje klein.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de gember, de klein gesneden peper en de garam masala toe en bak mee tot het gaat geuren.
- Voeg de tomatenblokjes en 50 ml water toe en laat de saus zacht sudderen.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de rest van de hete olie bruin en schep het op de saus.
Ingrediënten over?
Gemberwortel: koop een flinke gemberwortel. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.
Duurzaam
De sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
Past in dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaardentabel
Energie: 575 kcal
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 75 gram
Waarvan suikers: 7 gram
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 3 gram
Vezels: 10 gram
Zout: 0,1 gram
- Voedingscentrum