Lekker en simpel: klaar in 35 minuten
Karl Bruninx
Het is herfst! De tijd bij uitstek om heerlijke ovenschotels te maken. Zoals dit heerlijke recept van witlofrolletjes met gerookte zalm en ovenrösti. Klaar in 30 minuten, eet smakelijk!
Aantal personen
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Bereidingsduur
35 minuten
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 500 gram röstirondjes, kant-en-klaar, diepvries
- 4 stronkjes witlof
- 4 takjes dille + extra voor de afwerking
- citroensap
- 150 gram geraspte kaas (mix) + extra voor de afwerking
- 750 ml melk
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer het witlof 10 minuten in lichtgezouten water en laat het goed uitlekken. Leg op elk stronkje witlof een takje dille en wikkel de stronkjes in gerookte zalm.
- Maak de kaassaus. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer tot een roux en blus met de melk. Roer tot een gladde kaassaus en breng op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout.
- Lepel 1/3 van de kaassaus in een ovenschaal, leg de witlofrolletjes erbij en lepel de rest van de saus erover. Bestrooi met de extra geraspte kaas. Leg de ovenrösti op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak allebei 20 minuten in de oven en zorg dat de kaas een lekker krokant korstje heeft. Garneer de witlofschotel met plukjes dille en serveer hem met de rösti.
Tip
Ook lekker met bijvoorbeeld kant-en-klare pommes duchesse in plaats van ovenrösti.
Dit recept verscheen eerder in Plus lekker oktober 2024. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai.
Bron
- Plus lekker