Ontbijtcrumble van appel en gedroogd fruit

Pluk de dag met een heerlijk warm fruitontbijt

Ontbijtcrumble met appel en gedroogd fruit
Bram Debaenst

Een evenwichtig ontbijt is goed voor je in vele opzichten... Verwen jezelf en begin je dag met dit heerlijke, warme fruitontbijt.

Aantal personen 
6
Voorbereidingstijd 
15 minuten
Kooktijd 
30 minuten
Bereidingsduur 
45 minuten

Ingrediënten

  • 4 dadels
  • 30 gram walnoten
  • 100 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 3 jonagold-appels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verwijder de pitten uit de dadels en snij de dadels in kleine stukjes. Hak de walnoten fijn en snij de vijgen in fijne reepjes.
  2. Doe de havermout met 2 eetlepels kokosolie in een grote kom en doe er de dadels, de walnoten en de vijgen bij. Meng alles goed onder elkaar tot een kleverige crumble.
  3. Spoel de appelen en snij ze in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat. Lepel er 1 eetlepel kokosolie over. Verdeel er de notencrumble over en bak de crumble 25 à 30 minuten in de oven.

Tip 

Kies grote medjouldadels. Die zijn superzoet en bevatten veel vezels en voedingsstoffen. 

Dit recept verscheen eerder in Plus lekker oktober 2024. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai.

Auteur 
Bron 
  • Plus lekker