Getty Images
Olijven en walnoten maken deze salade helemaal af.
Aantal personen: 2 Bereidingstijd: 30+ minuten
Ingrediënten
- 150 gram peultjes
- 1 blik of pot witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht ca. 400 gram)
- 1 stengel bleekselderij
- 150 gram kerstomaatjes
- 1 bos radijs
- 5 olijven
- citroensap of azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 1 handje walnoten
Bereiding
- Maak de peultjes schoon en halveer ze.
- Kook de peultjes in een bodempje water in 3 minuten gaar. Laat ze afkoelen.
- Spoel de bonen in een zeef onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Maak de bleekselderij, de tomaatjes en de radijs schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle reepjes, halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Maak een dressing van wat citroensap, de olijfolie en wat peper.
- Meng de dressing, de olijven en de groente door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur staan.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.
Ingrediënten over?
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Gebruik de overgebleven olijven om extra smaak te geven aan een tomatensalade.
Duurzaam
Peultjes is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Past in dieet
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarden per persoon
|
|
Energie | 470 kcal |
Vet | 20 gram |
Waarvan verzadigd | 3 gram |
Koolhydraten | 40 gram |
Waarvan suikers | 6 gram |
Vezels | 20 gram |
Eiwit | 20 gram |
Zout | 1,3 gram |
Bron
- Voedingscentrum