Om osteoporose (botonkalking) tegen te gaan, is het belangrijk om calciumrijk te eten. Dat is niet moeilijk en kan bovendien ook nog eens heel erg lekker zijn. Dit recept is afkomstig uit het boek Osteoporose, geschreven door Prof. dr. Reineer Bartl.
Ingrediënten
- 3 grote uien
- 4 grote wortelen
- 2 appels
- 500 gram kippenborstfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel curry
- jodiumzout
- vers gemalen peper
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel instant-kippenbouillon
- 2 eetlepels rozijnen
- ½ theelepel kaneel
Bereiding
Uien pellen en fijnhakken, wortelen en appels wassen, schillen en in reepjes snijden. Kippenvlees onder de kraan afspoelen, droog deppen en in repen snijden. Alles in olijfolie stevig aanbraden, de curry erdoor roeren, met zout en peper op smaak brengen. De suiker toevoegen en laten karameliseren. Met 5 eetlepels water blussen. Instantbouillon erover strooien en erdoor roeren. De rozijnen erbij doen, met kaneel op smaak brengen. Alles ca. 20 minuten lang op een laag pitje laten koken. Bij kip-curry past rijst het beste.
Bevat per portie ca. 80 mg calcium.