Chef-kok Freek van Noortwijk prijst in reclames op televisie flessenwater van Chaudfontaine aan. Dat doet hij als ambassadeur van het bronwatermerk al langer, maar sinds kort prijkt zijn gezicht ook op posters in steden met de leus: ‘Water van restaurantkwaliteit, dat wil je thuis toch ook.'
Dat gaat veel mensen een stap te ver, want wat is er mis met het drinken van gewoon kraanwater? ‘‘Water van ‘restaurantkwaliteit’ héb je thuis al. Het komt gewoon uit de kraan’’, stelt columnist Sylvia Witteman.
Ook columnist Teun van de Keuken zegt groot voorstander te zijn van kraanwater: ‘Het is makkelijker want je hoeft niet met flessen te zeulen, het is beter voor het milieu, omdat je niet onnodig al dat plastic gebruikt en weggooit en het is natuurlijk goedkoper.’
(tekst gaat verder onder afbeelding)
Water van restaurantkwaliteit. Ik word gek. pic.twitter.com/nzborQICoZ
— Peter van der Ploeg (@pvdp) 14 november 2018
Zuivere smaak
Van de Keuken vroeg een woordvoerder van Chaudfontaine wat het verschil is tussen kraanwater en Chaudfontaine. Het antwoord dat hij kreeg: ‘Het is wel lastig om het verschil te proeven, maar er zit echt verschil in.’
Ook Freek Van Noortwijk kreeg de vraag voorgelegd: ‘Het is van restaurantkwaliteit omdat het een zuivere gebalanceerde smaak heeft. Gewoon kraanwater heeft in principe een vrij neutrale smaak, maar het is net iets minder zuiver van smaak.'
Bekijk hieronder een van de reclames waarin Freek van Noortwijk Chaudfontaine aanprijst. (stelling volgt onder de video)
Stelling
Wat vindt u? Bent u het met Van Noortwijk eens en vindt u flessenwater beter of lekkerder dan kraanwater? Of proeft u het verschil niet? Laat het ons weten.