Ook lekker als basis voor een stamppot
Getty Images
Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree.
Bijgerecht voor drie a vier personen.
Bereidingstijd: 20-25 minuten
Ingrediënten
- 300 gram aardappelen
- 400 gram knolselderij
- 1 eetlepel roomboter
Bereiden
Schil de aardappelen en snij deze in stukken. Schil de knolselderij en snij deze in blokjes. Kook de aardappel en knolselderij in één pan in 15-20 minuten gaar. Giet af, maar bewaar 100 ml van het kookvocht. Voeg de roomboter en het kookvocht toe en stamp tot een puree. Maak op smaak met zout en peper.
Tip
Gebruik deze puree als basis voor een stamppot.
Deze video komt van www.PuurGezond.nl.